Welkom bij BVWK

Beroepsvereniging van Wedkantoren

De Beroepsvereniging van Wedkantoren

 • Tot de Beroepsvereniging van Wedkantoren kan elke persoon toetreden die kansspelen en weddenschappen in wedkantoren voor paarden- en sportweddenschappen en via internet inricht en commercialiseert.
 • De tewerkstelling, de fiscaliteit, de reglementering van de kansspelen, de bescherming van de spelers… zijn allemaal essentiële thema’s voor de sector. De UPAP-BVWK houdt zich hiermee bezig en verstrekt u advies.
 • U bent in goede handen: de UPAP-BVWK verdedigt de belangen van haar leden bij de Kansspelcommissie, de fiscale overheden en de overheidsinstanties.
 • De sector van kansspelen en weddenschappen is boeiend, maar complex. De leden van de UPAP-BVWK en de spelers worden gebonden door een reglement van de UPAP-BVWK dat de voorwaarden uiteenzet voor de aanneming van weddenschappen aangeboden door de leden.
 • De sector van kansspelen en weddenschappen ligt nooit stil. Hij evolueert, vervolmaakt zich om beter te kunnen inspelen op een groeiend succes. De UPAP-BVWK baant de weg voor deze economische groei met respect voor de spelers.

DE FEDERATIE IN CIJFERS

In 2021 staat de BVWK voor…

LEDEN

gespreid over heel het Belgisch grondgebied

WERKNEMERS

die dagelijks aan de slag zijn in de wedkantoren

milJOEN €

belastinginkomsten voor de staat

miljoen €

die jaarlijks wordt uitgegeven aan de huur van handelsoppervlaktes

Bericht van de Voorzitter

De website van de Beroepsvereniging van de Wedkantoren krijgt een nieuw kleedje. Wij hebben een duidelijk en interactief platform nodig om uw Beroepsvereniging de ruimte te bieden die ze verdient. Door te surfen op dit informatieplatform zal u het belang van de Vereniging inzien, haar acties begrijpen om uw belangen te vrijwaren als inrichter van kansspelen en weddenschappen, actueel nieuws krijgen over de sector van de kansspelen en sport- en paardenweddenschappen en de talrijke voordelen ontdekken die u als lid van de UPAP-BVWK geniet.

In de context van een pijlsnel veranderende samenleving moet de sector van de kansspelen en weddenschappen de trend volgen en zich constant aanpassen aan de nieuwe behoeften van de consumenten. De UPAP-BVWK zorgt ervoor dat de regelgeving die terecht elke innovatie omkadert, beantwoordt aan de doelstellingen van de bescherming van de speler en van de noodzaak aan openheid van de sector voor nieuwigheden.

De UPAP-BVWK kan rekenen op de steun van de Union des Classes Moyennes (UCM) en de Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO) die aan de zijde staan van de sector van weddenschappen in België en al zijn actoren de kans bieden amusement te blijven aanbieden in alle sereniteit.

In naam van de leden van de UPAP-BVWK heet ik u welkom. Ik ben ook steeds bereid met u bovenstaande elementen te bespreken.

Yannik Bellefroid
Voorzitter

Yannik Bellefroid - Président

Yannik Bellefroid,
Mobiel: +32 495 589668
eMail: yannik.bellefroid@upap-bvwk.be

Onze opdrachten

 • De sector van de kansspelen en weddenschappen is een sector die de strijd aanbindt tegen het tanende succes van de klassieke producten en zichzelf opnieuw moet uitvinden via een gamma van modernere producten beter afgestemd op de consumptienoden van vandaag.
 • Jaarlijks worden tientallen nieuwe producten aangeboden aan de spelers.
  ⇒ De UPAP-BVWK strijdt ervoor opdat het reglementaire kader perfect zou aansluiten op de specifieke eigenschappen van elk nieuw kansspel en elke nieuwe weddenschap. Elke actor van de sector kan zo bogen op rechtszekerheid op lange termijn.
De sector van de kansspelen en weddenschappen evolueert constant. Om een voorsprong te behouden levert de UPAP-BVWK u informatie in real time dankzij een trimestriële newsletter. Op het menu staan de laatste juridische en wettelijke nieuwigheden om u in deze omgeving te ontwikkelen en de consument optimaal te beschermen.

ZO Magazine & UNIZO.

Als lid van de Beroepsvereniging van Wedkantoren krijgt u het maandelijkse ZO Magazine en de UNIZO Adviesbrief eenvoudig toegestuurd. De besproken thema’s zijn :

 • de praktische tips.
 • de inspirerende ondernemersinterviews.
 • de nuttige informatie.
Degenen die in de kansspelsector werken weten dat het niet eenvoudig is om een speler te beschermen tegen het risico op verslaving. Om ervoor te zorgen dat spelen voor iedereen een plezier blijft, helpt de  Beroepsvereniging van Wedkantoren u om uw klanten te beschermen tegen een gokverslaving. 
 
Hoe kan je dit doen?
 
 • door ervoor te zorgen dat reclameboodschappen in overeenstemming zijn met het verantwoord spel
 • door uw klanten te informeren over de middelen die beschikbaar zijn om de risico’s op gokverslaving te beperken
 • door hulp en advies aan uw klanten en hun familie te bieden indien er tekenen van gokverslaving zijn
 • door klanten de mogelijkheid te bieden zichzelf uit te sluiten
 • door het pad te effenen voor technologische innovaties die uw leven gemakkelijker maken! Met meer tijd, energie en gemoedsrust kan u zich richten op het beschermen van uw spelers.