18 nov 2018 | Memorandum 2018, Nieuws

De wedkantoren, buurtwinkels en bouwers aan het sociaal weefsel

De wedkantoren moeten gezien worden als bevorderend voor het sociaal weefsel. Er komen mensen met de meest uiteenlopende achtergronden over de vloer. Deze plekken zijn de verzamelpunten bij uitstek voor mensen met diverse geloofsovertuigingen, van elke leeftijd en elke afkomst.

Ze brengen de bewoners van een wijk bij elkaar, rond een zelfde passie (het ludieke en recreatieve spel). 

Wedkantoren zijn lang geen koele en cynische plekken waar spelers alleen maar komen spelen. Ze dragen bij tot het aantrekken van sociale banden. Het gebeurt meer dan eens dat klanten elkaar vertellen over hun dagelijks leven (gezin, werk, …) en er groeien zelfs heuse vriendschappen.

Verantwoordelijk spelen, wordt in de wedkantoren bevorderd door de – onmerkbare maar zeer reële – sociale controle die er uitgeoefend wordt. Een risicospeler zal minder zwaar inzetten door de controle van de andere trouwe bezoekers van de locatie.

De BVWK-wedkantoren willen zich duurzaam inzetten in en voor de gemeente via, onder meer, de handelaarsverenigingen, buurtcomités, animatie van alle slag en ook met de ondersteuning van sportactiviteiten van de clubs van de gemeente.

Download de Memorandum van BVWK